Diumenge, 24 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els dotze infants dels campaments de refugiats sahrauís que passen l’estiu acollits en famílies de l’Alt Penedès es fan la revisió mèdica

Un estiu més, en el sí d’un projecte coordinat a la comarca per l’ACAPS Wilaia Alt Penedès, un grup de nens i nenes sahrauís passen unes setmanes acollits per famílies de la comarca.

Com és habitual, un dels primers tràmits que segueixen els nens és passar la revisió mèdica amb l’equip de pediatria del Centre d’Atenció Primària per detectar possibles problemes de salut. Els més habituals són anèmies, paràsits intestinals o malalties bucodentals i solen ser tractats durant l’estada dels nens a Catalunya.

A l’Alt Penedès han arribat dotze nens i nenes, cinc més que l’estiu anterior. Set nens són repetidors i, per tant, han passat altres estius a la comarca, mentre que els cinc restants surten dels camps de refugiats per primer cop. El Jaume Clavé acull a casa seva un dels nens. Tots dos afronten l’experiència per primera vegada i, fins al moment, les sensacions són molt bones. A més, el Jaume coneix la realitat dels campaments perquè ha conviscut allà alguna temporada acollit per famílies sahrauís.

Els infants formen part d’un grup de nens i nenes sahrauís acollits a Catalunya en el projecte “Vacances en Pau” que organitza la Delegació del Front Polisario a Catalunya, amb el suport d’associacions solidàries, entitats, organismes i ajuntaments.

Els municipis que acullen infants sahrauís a la comarca són Santa Margarida i els Monjos, Subirats, Castellví de la Marca, Sant Sadurní d’Anoia, Sant Cugat Sesgarrigues i Vilafranca. L’ACAPS Wilaia Alt Penedès compta amb el suport dels ajuntaments dels municipis acollidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: