Dijous, 5 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els bombers apunten que aquest pot ser un estiu tranquil. A l’Alt Penedès es disposa d’un mitjà aeri de suport que l’estiu passat era al Garraf

La campanya forestal d’aquest 2013 ja s’ha iniciat, i els parcs de bombers d’arreu del territori estan pendent de qualsevol incidència que es pugui produir als nostres boscos.  El dispositiu és a nivell global de tot el país, i els mitjans es mobilitzen i s’envien als indrets on calgui.

La primera intervenció, però, és lògicament a càrrec dels efectius més propers al focus. En el cas del Parc de bombers de Vilafranca, seu cap és el sergent Ramon Canyelles, el primer que es fa en cas d’avis d’incendi forestal és enviar una bomba rural pesada i dues autobombes que hi ha al parc d’Olèrdola. En cas necessari es van afegint més efectius que poden venir de qualsevol indret del territori.

Pel que fa a les previsions, Canyelles comenta que de moment l’estiu està sent tranquil, ja que venim d’uns episodis de pluja a la primavera que han afavorit que el bosc estigui humit. Tot i així sempre cal extremar les precaucions i la vigilància en els dies de més calor.

Pel que fa als efectius disponibles, Canyelles explica que el parc de Vilafranca està preparat per 9 bombers per torn, tot i que normalment són un mínim de 6. En la campanya forestal, tenen com a reforç tres auxiliars, que abans feien tres mesos i que enguany només en faran dos. Això sí, aquest estiu hi ha helicòpter amb base a la zona, el que fa més àgil el suport aeri en cas d’incendi.

Els Bombers insisteixen que la celeritat a l’hora d’intervenir en un incendi forestal és clau per ajudar a controlar-lo en els primers instants. I que en aquest cas el suport d’un helicòpter pot ser important.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: