Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte Biomassa Social del Penedès d’Entrem-hi ha rebut el premi Integra del BBVA, dotat amb 50.000 euros

El projecte impulsat per l’associació d’empreses amb finalitat social Entrem-hi i desenvolupat per la cooperativa Nou Verd Biomassa Social del Penedès ha estat un dels sis guardonats a la categoria B dels cinquens Premis INTEGRA del BBVA.

Biomassa Social del Penedès ha rebut 50.000 euros perquè el banc ha cregut que el projecte és innovador en molts sentits: genera llocs de treball per a persones amb trastorn mental, té cura del medi ambient i està molt lligat al territori. El director de la zona Penedès Garraf del BBVA Carles Penas ha destacat que el guardó vol impulsar l’excel·lència i la innovació en l’emprenedoria social i en la integració laboral de les persones amb discapacitat, així com a fomentar la igualtat d’oportunitats i millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu. Biomassa Social del Penedès és un projecte integral que comença amb l’aprofitament de les restes de la poda de les vinyes. A partir de les vergues sobrants es fa la trituració del sarment, el trasllat a una planta de cribatge i la distribució per alimentar calderes de biomassa amb resultats similars als de la biomassa forestal. A més, Nou Verd tanca el cercle i també ofereix la instal·lació de calderes de biomassa i el seu manteniment. Actualment, el projecte que dóna feina a dues persones i la idea és estendre’l per tot el territori penedesenc per a poder contractar més treballadors. Des de Nou Verd es mostren satisfets amb el reconeixement del BBVA però no obliden que tenen entre mans un negoci que ha de funcionar. Nou Verd és una cooperativa d’iniciativa social sense ànim de lucre creada l’any 1994 que treballa amb la voluntat de millorar la qualitat de vida de persones amb malaltia mental a través de la seva inserció social i laboral. Actualment té 80 treballadors, un 75% dels quals tenen algun tipus de discapacitat, en molts casos trastorn mental sever. La majoria dels treballadors també són socis de la cooperativa, que ofereix serveis integrals de jardineria, neteja de zones verdes i protecció del medi ambient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: