Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consorci Sociosanitari de Vilafranca posa en marxa el projecte “Escola de famílies”, per millorar el contacte i el suport a les famílies

Avui s’ha presentat a les instal·lacions del centre Ricard Fortuny aquest projecte que s’impulsa des del Consorci Sociosanitari de Vilafranca i que té com a objectius donar resposta i suport a les famílies i cuidadors dels usuaris que s’atenen a través del Consorci; i també als mateixos usuàris.

La voluntat és fer arribar informació, coneixements i eines que facilitin la convivència, la cura i també l’autocura que es retorni al domicili. Al mateix temps, també es pretén acostar el centre a la família i potenciar la seva participació. Així ho explica Pilar Felices, treballadora social de la Residència Assistida Ricard Fortuny; i que és la responsable del projecte. Des de la comissió que coordina aquest projecte s’ha volgut recordar que es tracta d’un projecte obert, ja que des del Consorci s’atenen diferents problemàtiques i per tant es pretén que es puguin tractar totes les temàtiques. Sempre mirant de donar respostes a les demandes directes dels familiars, a través d’una programació de xerrades que ja estan previstes fins els desembre. Els mesos de juny i juliol ha s’han fet xerrades, emmarcades en aquest programa tot i que encara no estès oficialment presentat. Així, es va parlar sobre els trastorns de conducta en la malaltia de l’Alzheimer, al mes de juny; i de l’alimentació i la calor relacionada amb l’Alzheimer al juliol. A l’agost o es farà cap xerrada, i el cicle es reprendrà a partir del setembre. Des del Consorci Sociosanitari de Vilafranca apunten que estan oberts a recollir els suggeriments i preocupacions que puguin tenir famílies i cuidadors, per tal de preparar noves xerrades.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: