Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Chick Corea ha culminat el Vijazz Penedès amb un concert multitudinari

Corea arribava ahir a Vilafranca amb el seu nou grup The Vigil i va posar la cirereta al Vijazz Penedès 2013 amb un concert multitudinari, amb els seus fans de sempre però també amb molt espectadors que el veien en directe per primer cop al privilegiat escenari situat a la Plaça Jaume I.

Chick Corea és un dels músics de jazz més importants des de la dècada del 1960. Considerat un mestre del piano, al costat de Herbie Hancock i Keith Jarrett, va prendre el relleu de pianistes com Bill Evans o McCoy Tyner. A més, és compositor de diversos estàndards de jazz com Spain i Windows.

Chick Corea ha estat l’estrella indiscutible del programa artístic d’aquesta setena edició del Vijazz, però el seu concert va venir precedit de moltes altres actuacions destacades. Dissabte a la nit, un públic heterogeni va poder gaudir de les fantàstiques versions de John Pizzarelli. El virtuós cantant i guitarrista va interpretar temes propis però, sobretot, moltes versions, des de Sinatra, passant per Nat King Cole o els Beatles entre altres, i estàndards de jazz.

Pizzarelli ens explicava abans del concert el clar paral·lelisme que veu entre el jazz i el vi.

Abans de Pizzarelli, també a l’escenari de la Plaça Jaume I, tocava el trio Medeski, Martin and Wood. La importància artística d’aquest trio és fonamental per la seva destacada labor d’acostament del jazz al públic més jove, constituint un autèntic fenomen de masses als Estats Units i començant ja a fer-se populars a la resta del món.

I els plats forts d’aquesta edició del Vijazz a nivell musical arrencaven divendres a la nit amb la cantant i pianista brasilera Eliane Elias que, abans del seu concert, explicava als nostres micròfons la seva passió pel vi i refermava la bona combinació amb el jazz.

El programa musical del Banc Sabadell Vijazz Penedès s’ha complementat amb molts altres concerts i jam sessions que han permès que Vilafranca hagi estat un cop més la capital d’un estil musical que arriba cada cop a més públic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: