Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Abertis aportarà 20 mil euros anuals en els propers 5 anys al parc del Foix

La Fundació Abertis, la Diputació de Barcelona i el Consorci del Parc del Foix han presentat avui l’acord de col·laboració per executar un Pla Integral de millora forestal i prevenció d’incendis al Parc del Foix.

Abertis, que té la seu de la seva fundació al castell de Castellet, hi aportarà 20mil euros anuals durant els propers 5 anys.

L’acte de signatura de l’acord ha comptat amb el president de la Diputació de Barcelona, el president d’Abertis i de la fundació Abertis i l’alcalde de Castellet i la Gornal i president del Consorci del Parc del Foix.

El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha recordat que aquest compromís va néixer arran de l’incendi que l’estiu passat va cremar més de 600 hectàrees, 200 de les quals a l’espai protegit del parc.

 

L’acord contempla treballs forestals centrats especialment en les zones afectades per incendis forestals i en la prevenció d’incendis, dins l’àmbit territorial gestionat pel Consorci.

El president d’Abertis, Salvador Alemany, ha volgut destacar la tasca dels tècnics del parc del Foix.

 

La zona afectada, bàsicament de pi blanc, ha començat a regenerar-se per si sola i de moment, no serà necessària la repoblació artificial.

En l’acte de presentació de l’acord, l’alcalde de Castellet, Miguel Delgado, ha posat l’èmfasi en la col·laboració entre l’administració pública i Abertis.

 

Les actuacions previstes aquest primer any són reformes de seguretat i manteniment de la torre de guaita de Trencarroques, la millora de la xarxa viària de vigilància i extinció d’incendis del parc, senyalització de camins, estudis de seguiment de la fauna avícola o treballs de protecció de la fauna amfíbia del pantà, entre d’altres.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: