Dissabte, 30 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebrarà una nova edició de la Festa de la Música tot acollint la final d’un concurs de grups musicals

El 21 de juny la capital de l’Alt Penedès tornarà a acollir una nova edició de la Festa de la Música, una celebració de caire europeu i internacional que es duu a terme en un centenar de països.

 

A Vilafranca la festa s’organitza entre l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, l’associació juvenil Col·lectiu Musical de Vilafranca (Col-mu), i les àrees de cultura i joventut de l’Ajuntament; i hi prenen part gran part de les escoles de música, agrupacions corals i entitats que tenen a veure amb la música a la vila.

Com destacava en la presentació la regidora de Joventut de l’Ajuntament, Anna Doblas, la intenció és donar tot el protagonisme a la música, i que tingui presència al carrer.

Com en edicions anteriors, hi haurà diferents emplaçaments  als carrers de Vilafranca que acolliran actuacions musicals. Seran la plaça Milà i Fontanals, la plaça de la Vila, la plaça del Campanar, la plaça Constitució i com a novetat la Plaça Jaume I. En aquest indret, les escales de la Basílica de Santa Maria serviran per exemple d’escenari natural per els conjunts vocals de l’escola municipal de música. Les actuacions s’iniciaran a partir de les 5 de la tarda a la plaça Milà i Fontanals, i les 6 en la resta d’espais.

Precisament la plaça Milà i Fontanals acollirà una de les novetats de l’edició d’enguany. La final del concurs de grups que ha organitzat Col-mu.

A les 5 hi haurà el ja tradicional escenari obert, i a partir de les 10 de la nit el concert dels tres grups finalistes del concurs. S’hi han presentat maquetes de 23 grups de diferents punts de la geografia catalana. El premi pel guanyador serà actuar per la Festa Major de Vilafranca.

A banda, hi ha tot un seguit d’actes paral·lels, que s’inicien el dijous 20 de juny amb un concert dels conjunts de guitarres de l’Escola Municipal de Música que es farà al Forat del Pany a partir de ¾ de 8 del vespre. El divendres dia 21 durant tot el dia hi haurà música ambient en diferents equipaments i espais de la vila; i a la biblioteca Torras i Bages es durà a terme la conferència “Tarannà, retrospectiva discogràfica”, amb el compositor del grup, Sisu Coromina. Serà a 2/4 de 8 del vespre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: