Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les petites i mitjanes empreses catalanes donen el seu suport a Pimecava en les passades eleccions al Consell Regulador del Cava

No obstant, les dues vocalies que hi havia en disputa han anat a parar a l’Institut del Cava. Des de Pimecava apunten que els resultats obtinguts per una i altra patronal mostren comportaments molt diferents segons les taules electorals.

Recordem que n’hi havia una a Vilafranca, una a Logroño i una altra a Requena. En el cas dels votants a Catalunya i Extremadura que dipositaven el vot a Vilafranca, les empreses es van decantar per Pimecava, 67 de les 124 empreses que van votar, un 54% dels vots. Per contra les taules de Logroño i Requena, on votaven els electors de la Rioja, Pais Basc, Navarra i la Comunitat Valenciana, van decantar els resultats cap a l’Institut del Cava, que van aconseguir 19 dels 20 vots escrutats.

Pimecava considera que tot i no haver assolit cap de les dues vocalies a les que optaven, els resultats no haurien de deixar indiferent a ningú. Consideren per una banda que denoten una àmplia part del sector que demana canvis; i per l’altra que queda clar que majoritàriament les empreses catalanes són afins a les seves propostes.

Una de les bàsiques és el de la zonificació del Cava, que consideren és el motiu de l’ampli suport a Catalunya i el pràcticament nul a la resta de l’estat. Per Pimecava però, és imprescindible ja que la dispersió territorial actual no permetrà abordar temes importants per el sector com l’enoturisme, implementar una taula operativa del raïm o la divulgació de la diversitat de caves existents.

Malgrat tot , des de Pimecava manifesten el seu suport als nous vocals representants de les petites i mitjanes empreses i expressen la seva voluntat de treballar colze a colze per tirar endavant aquestes i altres qüestions importants per el sector.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: