Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, destaca la importància de la nova iniciativa dels Tastavins de portar “El Penedès a Barcelona”

El primer dels actes vinculat a aquesta iniciativa ha estat el capítol extraordinari d’investidura de l’Acadèmia Tastavins que s’ha celebrat aquest dimecres a la nit en l’emblemàtic marc del saló principal del Palauet Albéniz de Barcelona.

A l’acte s’ha investit acadèmic d’honor l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha vist amb curiositat tota la litúrgia del capítol acadèmic i ha brindat amb vi del Penedès amb el president dels Tastavins, Joan Tarrada. En el seu parlament, Trias, ha elogiat la iniciativa de portar “El Penedès a Barcelona” per l’impuls econòmic que pot comportar pel sector.

 

 

L’alcalde de Barcelona assenyala que la capital catalana té l’obligació d’estar al servei del país i del territori. També considera que les activitats que es faran aquest cap de setmana a Barcelona serviran per fer visible la qualitat dels vins catalans tan als barcelonins com als turistes que visiten la ciutat.

 

 

Xavier Trias destaca que Barcelona i Catalunya estan ben posicionades en l’àmbit de la gastronomia, posant com a exemples que recentment Barcelona ha estat escollida com a seu mediterrània de l’Acadèmia Internacional de la Gastronomia, i que el Celler de Can Roca ha estat escollit com el millor restaurant del món.

Per la seva banda el president de l’Acadèmia, Joan Tarrada, va agrair el recolzament de la ciutat de Barcelona a la nova iniciativa dels Tastavins. També, i saltant-se el protocol, va lliurar la medalla de l’entitat als germans Joan i Josep Ametller. Un reconeixement que els va agafar per sorpresa desprès que aquest dimarts Josep Ametller, fundador de l’empresa de productes alimentaris Casa Ametller, s’hagi endut el Premi Jove Empresari 2012 que organitza anualment l’Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya i que reconeix el millor jove empresari català de l’any.

“El Penedès a Barcelona” se celebra aquest cap de setmana i és un nou esdeveniment que té l’objectiu d’acostar als habitants de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana els atractius del Penedès, a través d’una  gran mostra de vins de la DO Penedès, una mostra del que ofereixen els diferents museus del territori, i un recull d’imatges dels seus principals indrets,  mostres que es completaran totes elles amb un complet programa d’activitats amb mostres de folcklore festiu d’aquestes comarques, concerts, una actuació castellera amb diferents colles vingudes de diferents poblacions de l’àmbit Penedès, i diferents conferències.<br /> <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: