Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La collita del préssec d’Ordal és tardana i això garantirà fruita tot l’agost

El Mercat del Préssec d’Ordal ha inaugurat la temporada oficialment aquest dissabte.

Organitzat des de l’any 2006 pel Patronat de Turisme de Subirats i l’Associació de Productors del Préssec d’Ordal, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, té lloc tots els caps de setmana de juny, juliol i agost a Sant Pau d’Ordal, de 9 del matí a 2 del migdia. La collita de préssec d’Ordal 2013 és tardana, a causa de les pluges de primavera, i al mercat encara falten uns 5 productors que s’aniran incorporant en les properes setmanes. D’altra banda, aquesta tardança farà que hi hagi préssecs d’Ordal tot l’agost, com destacava l’alcalde de Subirats, Pere Pons, en la inauguració. El Mercat del Préssec d’Ordal permet als pagesos vendre directament el seu producte, ja siguin préssecs o fruita dolça, sense intermediaris en aquest mercat de proximitat. La inauguració ha anat a càrrec del vicepresident primer de la Diputació de Barcelona, Ferran Civil, que defensava el valor de la proximitat. Els préssecs d’Ordal són fruit del sòl calcari, típic del municipi de Subirats, i del conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Aquests dos factors, sumat al fet que es cull en les condicions òptimes de maduració, fa que el préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives. Enguany, com a novetat, el Mercat del Préssec d’Ordal ha creat la ruta Passejada per la Terra del Préssec d’Ordal que es pot fet tots els diumenges per 4 euros. Els compradors del mercat tenen un 50% de descompte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: