Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Sant Sadurní presenta un romanent positiu d1,3 milions d’€ i activa un nou servei d’atenció domiciliària

Aquest dimecres es va celebrar el ple corporatiu ordinari corresponent al mes de juny que va tenir com a assumptes destacats la presentació de la liquidació definitiva de l’exercici municipal del 2012 o l’aprovació d’una ordenança per a oferir serveis d’atenció domiciliària.

En el primer punt de l’ordre del dia es va donar a conèixer el padró d’habitants a data 1 de gener de 2013 que és de 12.603, amb 6.163 homes i 6.440 dones.

El regidor d’Hisenda Josep Maria Ribas va donar compte de l’aprovació de la liquidació del pressupost 2012. Ribas va recordar el fons d’insolvència que s’ha fixat des del govern central a les administracions per tal de fer front als pagaments de proveïdors i que suposen una reserva de més de mig milió d’euros, i que s’inclouen en un romanent de tresoreria, que s’eleva fins al milió tres cents seixanta mil euros. Ribas va recordar que bona part d’aquesta quantitat s’ha de destinar a inversions i no a cobrir despeses ordinàries i va subratllar que l’Ajuntament continua amb un volum d’endeutament baix que permetrà afrontar diversos projectes.

Des de l’oposició van destacar els resultats positius de la tresoreria municipal i van acompanyar les paraules del govern d’agraïment a la gestió i als treballadors municipal. Des del PP Carles Jiménez va reclamar més recursos per a la millora de la via pública, la promoció i la seguretat. Des de CiU, Josep Subirana va lamentar que aquests resultats no hagin anat acompanyats d’una rebaixa de la pressió fiscal pel ciutadà.

El regidor d’Acció Social Francesc Sáez va presentar l’ordenança reguladora de la prestació de serveis d’atenció domiciliària, que permetrà atendre a aquells veïns que no estan acollits per la llei de dependència en l’àrea de neteja del domicili i l’arranjament d’habitatges per a la gent gran.

Sáez va precisar que el servei s’oferirà mitjançant un copagament i que això permetrà arribar a més famílies, i que el preu del servei variarà segons la renda. La proposta va comptar amb el suport de tots els grups.

CiU i PP van acordar presentar finalment una moció conjunta per a cobrir dues places més del cos de la policia local, i que va incorporar la proposta del grup popular d’incorporar una aplicació mòbil que serveixi per comunicar incidències en seguretat, serveis i mobilitat. El Govern municipal va reconèixer els incidents dels darrers dies però va recordar que Sant Sadurní registra un 30% menys de delictes que la mitjana de Catalunya. La moció es va desestimar amb els vots contraris dels dos grups del govern, tot i que l’alcaldessa Susanna Mèrida va recollir la proposta del PP per impulsar una aplicació mòbil i que el govern estudiarà amb calma i interès la viabilitat de la proposta.

Amb els vots contraris de PSC i ERC també es va desestimar la moció del PP per a instal·lar un espai d’aparcament d’autocaravanes al municipi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: