Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Casanovas espera poder estrenar “Vilafranca” l’any que ve

Després de “Una història catalana” i “Pàtria”, el dramaturg vilafranquí continuarà la seva trilogia sobre la identitat catalana des d’un punt de vista que fins ara no havia explorat: el del nucli familiar.

Per a fer-ho situarà l’acció en plena diada de Sant Fèlix i tot l’argument es desenvoluparà en aquest únic dia, el 30 d’agost.

Casanovas ha explicat en una entrevista a Penedès Televisió que espera poder estrenar “Vilafranca” durant el 2014. El dramaturg diu que mai ha tractat de forma exclusiva el tema de la família i, amb aquest text, dibuixa els personatges amb tota la seva complexitat.

L’autor i director teatral ha mostrat a “Una història catalana” tres <em>Catalunyes</em> molt diferents des dels anys setanta i fins als anys noranta, amb les seves diferències, els seus conflictes i les seves misèries: la Catalunya de muntanya, en ple Pallars, la del barri de Somorrostro a Barcelona, amb gent que venia de fora per buscar un futur millor de la manera que fos i la que un català s’emporta a una lluita en un altre país, en aquest cas Nicaragua. A “Pàtria”, d’altra banda, Casanovas ha plantejat el que passaria si un candidat clarament independentista guanyés les eleccions per a presidir la Generalitat, tot jugant amb la confrontació entre el que és nacionalista i el que no entén el nacionalisme ni el pot arribar a entendre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: