Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Rica, reelegit secretari general de la UGT a l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf

El vilanoví Francesc Rica enceta el seu quart mandat consecutiu al capdavant del sindicat UGT a les comarques de l’Anoia, l’Alt Penedès i el Garraf.

Dels més de cent delegats participants al 6è congrés de la Unió intercomarcal de la UGT a les tres comarques, celebrat ahir a Vilafranca, <strong>el 95’5%</strong> va reelegir Francesc Rica com a secretari general.

El congrés també ha validat la renovació de l’executiva que a partir d’ara comptarà amb 3 membres de l’Alt Penedès, 1 de l’Anoia i 1 del Garraf, el mateix Rica. L’entrada de més penedesencs vol reforçar el paper de la comarca on la UGT té més delegats al sector industrial, segons explica Francesc Rica.

Els 3 membres altpenedesencs de la nova executiva són el jove sindicalista Carlos Teruel, delegat a Robert Bosch, Maria Sardà i Francisco Javier Martos.

De les resolucions aprovades  per la comarca de l’Alt Penedès destaquen demanar la construcció de l’estació regional de l’AVE a Vilafranca, potenciar l’enoturisme o desenvolupar l’activitat econòmica, en especial en els sectors emergents.

Les resolucions del Garraf demanen potenciar el sector del coneixement i les noves tecnologies, anomenat sector quinari,  i entre d’altres, impulsar el turisme, el patrimoni i la cultura, més enllà del tradicional sol i platja.

La cloenda del congrés ha anat a càrrec del secretari general de la UGT a Catalunya, Josep Maria Álvarez, que ha reclamat polítiques i mesures que realment reactivin la nostra economia, generin confiança a les persones i creïn ocupació de qualitat, en lloc de continuar amb polítiques d’austeritat, retallades socials i dels serveis públics i pèrdua de drets laborals.

La manifestació a la qual al·ludia Álvarez és el dissabte 16 de juny, a Barcelona, amb el lema Contra la repressió, la reforma laboral i les retallades socials.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: