Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Estabilitzat l’incendi que ha arrasat totalment la nau de SPICERS, al polígon Domenys II

7 dotacions dels Bombers de la Generalitat continuen treballant per extingir l’incendi que des d’ahir afecta la indústria de catifes Spicers, al polígon Domenys II de Vilafranca. A primera hora del matí eren una desena.

L’incendi està estabilitzat, però els bombers continuen llançant aigua des de fora per apagar les flames perquè no poden accedir a l’interior de la nau, ja que l’estructura continua molt inestable. No hi ha hagut cap ferit perquè afortunadament els 58 treballadors que hi havia a la nau adjacent van poder sortir de l’edifici.

El foc, declarat ahir a la tarda, ha cremat completament la nau de 7.500 metres quadrats de l’empresa Spicers, al carrer economia del polígon Domenys II. Fins a 20 dotacions de bombers i un helicòpter van estar treballant-hi ahir per tal de controlar el foc i evitar que s’estengués a la nau adjacent que pertany a la mateixa empresa.

A causa del fum negre, molt dens i visible des de diferents punts de Vilafranca i de la comarca, la N-340 va estar tallada entre Santa Margarida i els Monjos i Vilafranca durant una bona estona per evitar que hi hagués afectacions en la seguretat del trànsit. De les dues naus de l’empresa austríaca-canadenca “Magna”, la que s’ha cremat ha estat el magatzem que guardava peces d’automoció, concretament catifes interiors per a cotxe, un material que crema fàcilment.

En el moment de declarar-se el foc, 58 dels 180 treballadors de l’empresa estaven treballant a la nau del costat, però quan els Bombers hi van arribar, ja havien sortit tots a fora.

Les causes de l’incendi no es podran començar a investigar fins que els Bombers no acabin la seva tasca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: