Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Claustre de Sant Francesc acull fins al 26 de juny l’exposició “Veus silenciades, veus rescatades”

El proper dimecres 12 de juny, a un quart de 8 del vespre, s’inaugurarà al Claustre de Sant Francesc l’exposició “Veus silenciades, veus rescatades”, una mostra que, a través de les fitxes de 15 casos d’escriptors i escriptores perseguits, pretén donar cara i veu a les violacions de la llibertat d’expressió al món.

El treball és dut a terme pel PEN Català, una associació d’escriptors creada l’any 1922, després que l’escriptora anglesa C.A. Dawson Scott fundés a Londres el centre PEN anglès, que treballa per la projecció internacional de la llengua i la literatura dels territoris de parla catalana. Com a desenvolupament natural de la tasca de suport a escriptors perseguits, el PEN Català ha treballat  per la implantació a Catalunya del Programa Escriptor Refugiat sota l’aixopluc  de l’ICORN (International Cities of Refuge  Network), constituïda a Oslo l’any 2006. En línia amb aquesta acció, el PEN Català va acollir l’any passat l’escriptor palestí Basem Al-Nabriss, que oferirà una presentació dels seus poemes coincidint amb l’acte d’inauguració de l’exposició al Claustre de Sant Francesc. El recital, organitzat pel Servei de Cooperació al Desenvolupament de l’Ajuntament de Vilafranca i el PEN Català, anirà a càrrec del mateix poeta Basem Al-Nabriss, i comptarà amb el recitat català a càrrec de la poeta vilafranquina Anna Gual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: