Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’informe de la Sindicatura de Greuges del 2012 posa de relleu els efectes de la crisi econòmica en els serveis socials

El primer punt de l’ordre del dia del Ple ordinari de l’ajuntament de Vilafranca va ser la presentació davant del consistori de l’informe anual de la Síndica de Greuges de Vilafranca, Glòria Valeri, corresponent a l’any 2012.

A l’acte hi van assitir també diversos síndics municipals catalans, com els de Lleida, Vilanova, Salt, Rubí o Sant Jordi Desvalls.

La síndica va recordar que actua amb objectivitat, independència i equitat. I va demanar que tots els regidors hi tinguessin en compte. Al llarg del 2012 la sindicatura va fer 130 actuacions de les quals 48 van acabar en expedients oberts. Valeri es va queixar que en alguns casos l’ajuntament tardés molts mesos en respondre-la.

En relació als expedients va destacar que han augmentat els de la policia local i els de serveis socials, i en el cas dels segons va indicar que poden ser un toc d’atenció davant la crisi econòmica.

Tots els grups municipals van felicitar la síndica per la seva tasca i dedicació. També ho va fer l’alcalde, que a l’hora va assenyalar que en una ciutat com Vilafranca que voreja els 40.000 habitants el 2012 hi va haver 48 expedients dels quals 18 es van resoldre per consens, 12 donaven la raó a l’ajuntament, dos van desistir, 11 estan en fase de resolució i només en 5 casos hi ha discrepància entre la opinió de l’ajuntament i la de la Sindicatura de Greuges.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: