Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès ha encès la flama per la independència amb més de 3.000 espelmes

El projecte Encén la Flama de l’Assemblea Nacional Catalana es materialitzava dissabte a la nit, a la rambla de Vilafranca.

Més de 3.000 espelmes es van encendre formant una gran estelada al bell mig de la rambla de Sant Francesc, flanquejada a la part superior per la paraula independència i, a la part inferior, per assemblea.cat.

L’encesa havia començat a un quart de 10 de la nit amb l’arribada de la flama a càrrec dels Ruck Biker’s de La Granada i els corredors de corremperlaterra.cat i va finalitzar a les 10 tocades, amb les 3.120 espelmes enceses.

L’encesa de Vilafranca va introduir alguns canvis per tal de fer-la més atractiva i donar-li moviment, com explicava el coordinador de l’Assemblea a Vilafranca, Ramon Costa.

 

L’acte d’Encén la Flama havia començat a quarts de 6 de la tarda amb una ballada de 4 colles de gegants i dos grups de timbalers de la comarca. L’inici de la festa va comptar amb un públic majoritàriament familiar, que també va participar a la cercavila reivindicativa pels carrers del Centre.

Una actuació castellera a càrrec dels Xicots de Vilafranca, actuacions musicals i de dansa van anar amenitzant el vespre fins que es va començar a pondre el sol i va començar l’acte de l’encesa.

L’encesa de les 3.120 espelmes va durar prop d’una hora que també va estar amenitzada per música, dansa i poesia.

Encén la Flama ha estat organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana de l’Alt Penedès, amb la col·laboració de les ANC de Vilafranca, Avinyonet, Font-Rubí, Sant Sadurní, La Granada, Sant Quintí de Mediona i Sant Cugat Sesgarrigues.

Com recordava Ramon Costa, coordinador de l’ANC de Vilafranca, l’encesa és un acte reivindicatiu per demostrar la voluntat de l’Alt Penedès per aconseguir la independència de Catalunya.

Encén la Flama és una campanya iniciada fa dos anys amb l’objectiu de contribuir a escampar el missatge independentista, però l’Assemblea Nacional Catalana ja té en marxa més projectes, com ens detallava Jaume Marfany del Secretariat Nacional de l’ANC.

 

A Vilafranca, uns pilars d’homenatge, l’enlairament de les lletres que formen independència, el Cant dels Segadors, els parlaments i un concert van cloure l’Encén la Flama.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: