Dijous, 8 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La vaga d’ensenyament a l’Alt Penedès ha tingut un seguiment irregular

Més baix a primària i especialment alt en l’alumnat de secundària.<br />

<br />Avui, estudiants, professors i pares i mares d’alumnes de tots els nivells educatius estan convocats a la vaga, tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. Els motius són les retallades i la LOMC, la reforma educativa del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, que veuen com una llei que farà empitjorar el model d’ensenyament públic.

<br />Segons les dades ofertes pel sindicat Comissions Obreres i per alguns centres, el seguiment a l’Alt Penedès pel que fa al personal docent és desigual. Per posar alguns exemples de primària, a l’escola Pau Boada 4 persones fan vaga i 22 no la secunden; a l’escola Baltà Elias, 8 professionals fan vaga i 20 no; o al Cristòfor Mestre no hi ha seguiment. En canvi, a les escoles de Les Cabanyes, l’escola i la llar d’infants de Vilobí o els CEIP Samaranch i Fina i Arrels dels Monjos tothom fa vaga.

<br />A secundària cal diferenciar el seguiment del professorat i el dels alumnes. A l’Institut Alt Penedès ha secundat la vaga un 60% del professorat, mentre que als instituts Eugeni d’Ors i Milà i Fontanals el seguiment ha estat d’un 30%. En canvi entre l’alumnat de secundària, sobre tot a partir de tercer d’ESO en endavant el seguiment ha estat gairebé del 100% als tres instituts.<br /><br />Les dades de seguiment marquen una lleugera baixada respecte a l’última vaga d’ensenyament.

<br /><br /><br />Amb la jornada de protesta els diversos sectors convocants demanen que l’educació torni a ser una prioritat per als governs de Catalunya i d’Espanya. <br />Com en altres jornades de vaga, a les escoles i instituts hi ha serveis mínims per atendre els alumnes que van a classe.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: