Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PAH demana que els projectes urbanístics s’adeqüin a les necessitats

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca alerta els veïns de les urbanitzacions amb dèficits i demana que s’adeqüin els plans urbanístics a les necessitats reals.

Els membres de la PAH han estat aquest matí a la urbanització de Torrelles de Foix Can Coral, on un centenar de veïns i veïnes s’han concentrat per protestar contra el cost de les quotes urbanístiques que estan pagant arrel de l’adequació i la instal•lació de serveis al nucli.

La Plataforma d’Afectats de la Hipoteca té varis membres de Can Coral, que han perdut casa seva i segueixen arrossegant les quotes urbanístiques. De manera que estan treballant amb l’Ajuntament del municipi per veure quines sortides hi ha.

Des de la PAH, atribueixen casos com el de Can Coral al boom immobiliari i insisteixen en la importància que aquesta mena de projectes urbanístics s’adeqüin a les necessitats reals dels habitants dels nuclis i no es converteixin en projectes faraònics.

El cas de Can Coral s’arrossega des de fa temps, amb múltiples mobilitzacions dels veïns, que consideren que estan pagant un preu massa alt per les obres a la urbanització.

Ara expliquen que, després d’haver pagat cinc quotes urbanístiques, hauran de fer front a una sisena inassumible per a molts d’ells perquè s’afegeixen les indemnitzacions per les expropiacions que es van fer a l’inici dels treballs i que ascendeixen a 2 milions 700.000 euros i altres conceptes.

Les obres de Can Coral han generat tres contenciosos administratius que segueixen als jutjats: un de la junta de cooperació contra l’ajuntament, un altre de l’empresa constructora contra l’ajuntament i un darrer de l’ajuntament contra l’empresa.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: