Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es destapa la placa en homenatge al pintor vilafranquí Lluís Maria Güell

Des de divendres passat la façana del número 12 del carrer de la Palma ja compta amb una placa amb el nom del pintor vilafranquí Lluís Maria Güell, nascut el 4 de juliol  de l’any 1909.

D’aquesta manera, el Servei de Cultura de Vilafranca volia retre homenatge a tota una trajectòria professional. El regidor de cultura, Raimon Gusi, el definia com un gran pintor, un català il•lustre, i un català universal. Gusi també ha dit que és un gran honor per Vilafranca poder comptar amb aquesta placa i ha recordat la seva figura. A banda de tots aquests reconeixements, l’any 1966 va rebre la Medalla FAD de Foment de les Arts Decoratives coincidint amb els 25 anys com a soci d’aquesta entitat. Més tard, al 1989 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.<br />Entre els assistents al descobriment de la placa també hi havia familiars del pintor. Una de les seves filles, Margarida Güell, parlava en nom de la família i assegurava que els feia molta il•lusió que finalment es reconegui el paper del seu pare a la vila, i tota la seva trajectòria vital i professional. L’any 2004 el Fòrum Berger Balaguer va acollir una exposició sobre la seva obra i l’Ajuntament de Vilafranca va col•laborar en l’edició del llibre que acompanyava l’exposició. L’acte de reconeixement també va comptar amb la participació del grup de violins de l’Escola Municipal de Música M. Dolors Calvet de Vilafranca que van interpretar el cant de l’alegria. <br /> <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: