Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Xicots descarreguen el seu tres de vuit més matiner per la diada del Firal

La diada del Firal celebrada diumenge al migdia a la plaça Milà i Fontanals de Vilafranca ha estat rodona per a les tres colles participants.

Els Xicots de Vilafranca van descarregar el 3 de 8 més matiner del seu historial, mai l’havien fet en aquest cita i s’ha avançat tres mesos respecte a l’any passat. Els de Cal Noi-Noi, a la seva plaça, van fer un 5 de 7 de sortida molt sòlid. Després van completar el 3 de 8, que la setmana passada l’havien carregat a les Fires de Maig a la plaça de la Vila. Aquest cop el castell es va mostrar més segur. De tercer castell van oferir el 7 de 7, castell que van fer al segon intent davant dels dubtes del primer. Van acabar amb un vano de 5 en què el pilar de 5 només es va carregar, i el van repetir posteriorment per descarregar-lo.

Tornant a la Diada del Firal cal destacar també que la Colla Vella dels Xiquets de Valls va plantar el 5 de 8 a la tercera ronda, adjudicant-se el millor castell de la jornada. En les dues primeres tandes van fer el 3 de 8 i el 4 de 8. Els Capgrossos de Mataró van estrenar la torre de 8 amb folre. El primer folre blau de l’any l’han acompanyat del 3 de 8 i el 4 de 8. Les dues colles van acabar amb pilar de 5 més 4 pilars de 4.

Una diada àgil i amb un bon resultat per a les tres colles, tot plegat en una hora i mitja d’ambient festiu i de cita de referència en el calendari casteller.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: