El primer Congrés Internacional d’agricultura Biodinàmica celebrat aquest matí ha comptat amb una bona participació de tots els sectors
L’Auditori Municipal de Vilafranca ha acollit el primer Congrés Internacional d’Agricultura Biodinàmica organitzat per Innovi i que ha volgut presentar algunes de les propostes actuals al voltant de la viticultura i la biodinàmica.
El president d’Innovi, Jaume Gramona, ha recordat que es tracta de fet d’aplicar moltes de les tècniques i coneixements que tenien els avis o pares a l’hora de treballar la terra. Partint del respecte per la vinya i el sòl; i mirant menys el rendiment aconseguit i més què es fa per aconseguir-lo.
Gramona considera també que aquest primer congrés ha estat un èxit per la bona resposta que han donat a la proposta tant escoles com universitat i també elaboradors tant de vins com de caves.
Explica també que cal anar de mica en mica, i sobre tot creient en un projecte que ha de servir per apostar per el paisatge, la sostenibilitat.
Pel que fa a les ponències, per exemple la que servia per cloure la sessió a càrrec de Valentin Blattner parlava sobre varietats auto-resistents o viticultura ecològica i que va tractar entre altres qüestions sobre noves modalitats de raïm.
També Jean Michel Florin va obrir la jornada posant en situació als assistents sobre la viticultura biodinàmica; Julio Arroyo va donar apunts sobre la certificació Demeter en aquest tipus d’agricultura; Georg Meissner va donar les pautes més científiques des de la vessant universitària; i Jordi Querol va presentar el compost biodinàmic com a base de la viticultura biodinàmica.
La sessió va tancar-se amb una taula rodona dels ponents i la clausura a càrrec de l’alcalde de Vilafranca Pere Regull.