Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ple municipal de maig de Sant Sadurní ha estat marcat pel debat sobiranista

Aquest dimecres es va celebrar el ple de maig, la primera sessió ordinària presidida per la nova alcaldessa, Susanna Mérida. L’exercici de la sobirania fiscal o les dues mocions proposades per l’Assemblea Nacional Catalana van impulsar les fases més intenses del debat polític.

A la primera part del ple es va donar compte i es va sotmetre a aprovació alguns dels canvis que s’han motivat a diverses comissions informatives i a la representació d’alguns òrgans com a conseqüència del relleu a l’alcaldia. Francesc Sáez és el nou portaveu del PSC mentre que aquesta figura l’assumirà Josep Maria Ribas al grup municipal d’ERC.

En l’apartat de les mocions el ple va iniciar una intensa fase de debat motivada per temes al voltant del debat sobiranista. Amb els vots favorables de CiU i ERC la formació convergent va aprovar la seva moció presentada per l’exercici de la sobirania fiscal. Des del PP es va lamentar que una moció d’aquestes característiques es presentés en un ple municipal quan s’hauria de discutir a d’altres òrgans com al Parlament o el Congrés. El PSC va exposar les seves reserves davant les conseqüències que podria tenir aquesta mesura per a l’estabilitat pressupostària de l’ajuntament.

CiU i ERC a proposta de l’Assemblea Nacional Catalana demanaven col·locar banderes estelades a diversos punts del municipi. La moció va prosperar amb el vot favorable dels dos grups que recolzaven la moció, i el vot contrari del PSC i PP.

La segona de les mocions de l’Assemblea Nacional Catalana que sol·licitava la retirada de la façana de l’Ajuntament de la placa commemorativa de la visita del rei amb motiu del centenari de la Fil·loxera va comptar amb els vots favorable d’ERC, encarregada d’elevar-la al ple,  l’abstenció de CiU i el vot contrari de PSC i PP.

Els dos grups del govern van desestimar la moció presentada per CiU a petició del sindicat d’UGT de Sant Sadurní en relació a la paga d’incentivació. Silvia Chavarri, regidora de Recursos Humans, va insistir en que s’ha respectat sempre la legalitat i que inicialment els informes de Secretaria i Intervenció desaconsellaven el pagament d’aquesta paga. L’alcaldessa Susanna Mérida, va afirmar que en els propers dies es farà efectiu el pagament de la paga d’incentivació dels anys 2011 i 2012 als treballadors municipals.

A la darrera de les mocions es va aprovar una proposta del PSC, amb el recolzament d’ERC i CiU, per reclamar la continuïtat de finançament de la llei de promoció de l’autonomia personal i atenció a persones en situació de dependència.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: