Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El llibre La nissaga dels Rovirosa fa un viatge pel Penedès de 550 anys

Editat per l’Institut d’Estudis Penedesencs, La nissaga dels Rovirosa: un viatge pel Penedès 1461-2011 ha estat escrit per Núria Raspall.

El volum ens permet resseguir la història del Penedès des de l’edat mitjana fins a l’actualitat, a través de la trajectòria d’una família i les seves branques esteses per les tres comarques penedesenques.

Núria Raspall va engegar aquesta recerca l’any 2006, arran d’haver de localitzar les partides de naixement i defunció de la seva àvia materna. Amb aquests documents a la mà, va decidir escriure la història de la seva nissaga familiar.

Divendres, en la presentació a la biblioteca Torras i Bages, Raspall va explicar que al llarg de 550 anys d’història ha trobat tota mena de familiars, com un que va pertànyer a la Inquisició.

Núria Raspall ha realitzat un gran treball de consulta de fonts documentals als arxius de Vilafranca, Cubelles i al Diocesà de Tarragona que li ha permès localitzar els primers documents escrits de la família Rovirosa el 1461.

La trajectòria d’aquesta família, que és la de les nostres comarques al llarg de gairebé sis segles, permetrà als Rovirosa entroncar fàcilment amb els seus avantpassats.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: