Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes serà present també a la Taula contra els desnonaments a l’Alt Penedès

La setmana passada es va celebrar sessió plenària del Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès a la seu del Consell Comarcal. En la sessió, el president del Consell Comarcal Francesc Olivella, va explicar la reunió mantinguda amb membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, Càritas i l’Ajuntament de Vilafranca, i el compromís adquirit de constituir una Taula comarcal contra els desnonaments a l’Alt Penedès.

Olivella va avançar alguns dels temes que tractarà la Taula: evitar els desnonaments de residència habitual dels deutors de bona fe, donar alternatives a l’ocupació d’habitatges, equilibrar les diferències entre municipis a l’hora de donar ajuts a les persones afectades, portar els aliments a punts de distribució més propers als municipis perifèrics, etc. En aquest punt, va intervenir una representant de la Plataforma, Gemma Campos, per dir que ja és hora que la PAH Alt Penedès deixi d’escoltar i atendre queixes de ciutadans envers el tracte, la informació i l’atenció que reben d’ajuntaments; i canviar aquestes queixes per fórmules de col•laboració, atenció i treball mitjançant la nova Taula. El Consell d’Alcaldes va aprovar afegir-se a la iniciativa i nomenar també 2 o 3 alcaldes com a representants a la Taula comarcal contra els desnonaments. <br />
Després el representant del Consell d’Alcaldes a la Comissió comarcal per a la millora del servei de transport públic a l’Alt Penedès, i el representant del Consell Comarcal en aquesta comissió, van explicar la idea d’una línia circular d’autobusos interurbans que surti de Vilafranca, passi per Sant Sadurní i Sant Quintí, i torni a Vilafranca.

La proposta és de fer el recorregut en doble sentit i amb parades a tots els municipis del trajecte. La Comissió concretarà la proposta i l’elevarà formalment a la Generalitat.<br />La Comissió també ha demanat a la Generalitat que els trens de Rodalies que acaben el seu recorregut a Martorell arribin fins a Vilafranca, de manera que augmenti la freqüència a 1 tren cada 20 minuts.<br />Finalment el president del Consell d’Alcaldes, David Masdeu, va explicar que, durant la visita que el director general d’Administració Local de la Generalitat va fer a 4 municipis de l’Alt Penedès, va explicar que el pressupost del nou Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya s’ha reduït, i que hi haurà municipis que només rebran l’aportació lineal perquè els seus projectes no s’adapten als criteris generals d’adjudicació. També va informar que els terminis d’execució del PUOSC 2008-2012 s’han allargat fins a 2015, perquè els ajuntaments i la Generalitat puguin afrontar millor el pagament de les obres. Finalment, David Masdeu va anunciar que es convidarà un representant de la Generalitat perquè expliqui el contingut de la nova Llei de Governs Locals, que es discutirà al Parlament abans de l’estiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: