Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El biòleg especialista en sanitat vegetal Gonçal Barrios considera que la Sobirania Alimentària és l’alternativa a la fam

En una xerrada que va oferir a l’Escorxador de Vilafranca, organitzada per Entrepobles Penedès, Gonçal Barrios va comentar que tot i que tenir coberta la alimentació bàsica és un dret dels pobles, a dia d’avui és un dret que no te garantit tota la població mundial. La conferència s’emmarca dins dels actes que s’han organitzat a Vilafranca per commemorar el dia internacional del Comerç Just.<br />

Barrios va recordar que encara en ple segle XXI hi ha una gran part de la població que no pot assegurar-se ni el menjar ni l’aigua potable.

Va explicar també que la Sobirania Alimentaria defensa la gestió de recursos com la terra, l’aigua i la biodiversitat. Sobre aquesta, va remarcar que els interessos econòmics l’estan atacant constantment i la malmeten amb els perjudicis que això té per tothom. Va voler recordar també que al món actualment es produeixen aliments suficients per cobrir les necessitats de més de 12.000 milions de persones; quan la població mundial és "només" de 6.500 milions.

La xerrada es va acompanyar de la inauguració de l’exposició "Conviure amb la terra, globalització, món rural i sobirania alimentària".

Promoguda per Entrepobles, l’exposició pretén mostrar la situació actual del model agroalimentari que vivim i consumim, sense ser-ne conscients. A l’hora s’ofereix també una mirada crítica de la realitat que viu la pagesia al món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: