Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’aferra al diàleg amb ADIF i es referma en pagar a mesura que se solucionin els problemes

Aquesta és la resposta del govern a la demanda que Adif ha anunciat que interposarà contra l’ajuntament de Vilafranca per reclamar-li els més de 23 MEUR que el consistori deu.

L’alcalde ha explicat que va anar a Madrid pensant que li presentarien el conveni, pendent des de fa mesos, i en canvi es va trobar amb que Adif li anuncia que trenca "de forma incomprensible" tots els preacords assolits en la reunió del 30 de novembre passat i engega la via judicial.<br />L’alcalde Pere Regull ha qualificat la reunió d’ahir amb el director general d’Explotació i Construcció d’Adif de "tensa i estricta".

Segons ha explicat avui, en roda de premsa, en tots aquests mesos no hi hagut cap raó o element que hagi pogut fer canviar Adif, més enllà d’un canvi de presidència en l’ens i de la situació política global.

En la reunió del 30 de novembre passat, Adif i l’ajuntament de Vilafranca van acordar redactar un nou conveni que regularitzés les relacions, estipulés noves accions i articulés el compliment dels compromisos adquirits l’any 2003. És a dir, el cobriment de la via fins al pont de Moja, la solució dels problemes acústics i la reposició de la zona al voltant del carrer Santa Fe. L’esborrany del conveni havia d’estar llest en el termini de 10 dies, però no ha arribat mai.

Segons Regull, si no hi ha conveni, Vilafranca manté el contenciós administratiu.<br />Tot i això, continua pensant que la solució bona per Vilafranca ha de venir per la via del pacte i anuncia que engegarà els mecanismes per negociar de nou amb el ministre o amb el mateix president del govern, diu.<br />L’alcalde també alerta que les imminents obres del Corredor Mediterrani permetran que passin més trens de mercaderies per Vilafranca, amb el soroll corresponent i que per tant, s’ha de cobrir si o si.

L’alcalde, que aquest matí ha explicat la reunió a la junta de portaveus, confia que Adif recapaciti. Vilafranca, referma, en cap moment s’ha plantejat no pagar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: