Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pilarin Bayés presenta exposició i el conte Petita història de Vilafranca

Coincidint amb Sant Jordi, l’Obra Social de Caixa Penedès presenta al Fòrum Berger Balaguer una exposició de dibuixos de la coneguda il•lustradora catalana Pilarín Bayés, extrets del conte Petita història de Vilafranca del Penedès.  <br />

Adreçat a nens i nenes d’entre 8 i 12 anys, el conte ha estat escrit per l’historiador vilafranquí Joan Soler Bordes i il•lustrat per Bayés amb l’objectiu d’acostar-los la història de Vilafranca d’una forma planera i atractiva.

L’exposició presenta una vintena d’il•lustracions del llibre, acabat d’editar, que mostren diferents moments de la història de Vilafranca, des dels seus orígens i fins avui. Alguns d’aquests dibuixos són grans murals.

En la inauguració, divendres passat, Pilarin Bayés recordava treballs anteriors relacionats amb Vilafranca i puntualitzava que els dibuixos del conte han estat creats expressament.

Amb 72 anys, Pilarin Bayés, fidel al seu tarannà, va desmarcar-se de la resta d’intervencions inaugurals i va optar per explicar-se mentre anava dibuixant. Primer va dibuixar un pagès i després un pom de dalt casteller.

El llibre Petita història de Vilafranca es pot adquirir per 5 euros al mateix Fòrum Berger Balaguer i al portal de l’Obra Social de Caixa Penedès, www.topticket.cat.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: