Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’esfondrament del sistema financer ha centrat la darrera sessió de les tertúlies de l’Agrícol

L’economista i professor d’economia de la Universitat de Barcelona, Jordi Guilera, va ser l’encarregat de conduir la sessió que aquest passat dissabte va acollir l’Agrícol i organitzada conjuntament per la llibreria La Cultural. Guilera comentava que la intenció era en primer lloc mirar d’explicar com hem arribat a aquest punt en que ens trobem a nivell econòmic.

Un esfondrament del sistema que ell cometa va iniciar-se a la dècada dels 70 del segle passat.
Entre algunes de les causes que Guilera apuntava en la seva xerrada, hi havia per exemple les accions d’alguns directius d’entitats d’estalvi que van assumir massa riscos per aconseguir més beneficis i de manera més ràpida. Tot plegat permès també per uns òrgans de govern d’aquestes entitats que no van saber parar-ho.

 

Una situació doncs, que com remarcava Jordi Guilera, ha acabat portant al desmantellament de l’estat del benestar. Com a exemple de la situació, Guilera parava de Caixa Penedès. Lamentava però també, que malgrat tot la sensació és que no s’ha après gaire coses.

Hi hauria d’haver canvis a nivell legislatiu. I també, insistia Guilera, en apartar tothom que s’hagi vist implicat en aquestes qüestions dels càrrecs públics i institucions de govern.

Així, per exemple, parlava del mateix Banquells tot dient que no era gaire lògic que hagués estat escollit com a patró de la Fundació de l’Escavi; tenint present insistia Guilera, en el llocs que ocupava quan Caixa Penedès era ja en l’ull de l’huracà financer que hem viscut aquests darrers anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: