Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca cedeix per 30 anys l’Àliga de les ales obertes al barri de Sant Julià

La junta de Govern ha aprovat aquesta setmana el conveni de col•laboració entre l’Ajuntament i l’associació de Veïns de Sant Julià per tal d’establir les condicions per les quals es regula aquesta cessió d’ús, que es fa a petició de l’associació de veïns.<br />

El regidor de Cultura de l’Ajuntament, Raimon Gusi, comentava que Vilafranca disposava des de 2003 de dues àligues. La construïda aquell any per l’escultora Dolors Sans, amb les ales obertes; i la de 1926 amb les ales plegades i que havia sortit per Festa Major fins aquella data. Recordem que en el seu moment també, el Consell de la Festa Major juntament amb el Ball de l’Àliga i l’Ajuntament vilafranquí van considerar que totes dues no podien tenir el mateix paper protocolari. Es va considerar que el paper principal l’ha de tenir l’Àliga de les ales tancades.<br /> Davant d’aquesta situació, i atenent la demanda de l’Associació de Veïns de Sant Julià, s’ha buscat aquesta sortida per l’Àliga de les ales obertes que a partir d’ara serà coneguda com a Àliga de Sant Julià.

En el conveni aprovat, i que se signarà en breu amb l’Associació de Veïns, s’estipulen i deixen ben definides les atribucions que tindrà i les actuacions que podrà realitzar al llarg de l’any. Queda clar, doncs, segons Gusi, que l’Àliga de Vilafranca i que representa la ciutat és la de l’any 1926.

Així doncs, l’Àliga de Sant Julià no portarà l’escut de Vilafranca i tampoc lluirà la corona. En el conveni per exemple s’especifica també que l’Àliga de Sant Julià no participarà ni en la Festa Major, ni en cap altre acte festiu de caire general com son el carnaval, Festes de Sant Raimon, Fires de Maig o Fira del Gall a no ser que hi hagi un acord entre les dues parts. Tampoc actuaria a les activitats organitzades per entitats del cicle festiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: