Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La galeria d’art Palma XII es reinventa a la Masia Mas Pujó i s’obre al paisatge

La veterana galeria d’art vilafranquina va deixar a finals d’agost l’espai on va néixer i es va consolidar durant 23 anys, al carrer de la Palma de Vilafranca. Ara acaba d’inaugurar una nova etapa a la Masia Mas Pujó, entre Vilafranca i els Monjos, en un entorn privilegiat i amb un paisatge 100% penedesenc.

L’equip de Palma XII s’adapta als nous temps amb valentia i amb la vocació de seguir sent una referència. Per això, la galeria es reinventa, aprofita espais domèstics per a exposar les seves obres i planteja la possibilitat de vincular art, paisatge i vi.

El repte és ara captar visitants i aprofitar les connexions de la Masia Mas Pujó, a prop de l’autopista, la nacional i dels nuclis de Vilafranca i els Monjos.

L’equip de Palma XII ampliarà al màxim la difusió de les seves activitats i continuarà amb la seva filosofia, ara en un espai que qualifiquen de "més lúdic", on l’art, el paisatge i el vi s’interrelacionen.

La galeria ha aprofitat el canvi d’espai per a "ressetejar-se", arrencar de nou i repassar l’extens patrimoni que ha anat recollint durant el seus anys d’existència. A Reset! trobem les obres emblemàtiques que han passat per Palma XII. Hi conviuen noms com Fontcuberta, Hernández Pijuan, Thomas Ruff, Claudia Terstappen, Miralda o Muntadas, entre molts altres. Les obres reposen ara a l’espai central de la galeria, però també a altres indrets "domèstics" de la Masia Mas Pujó. Reset! tindrà una segona part al mes de juny.

L’exposició no té una estructura estricta, tot i que els treballs estan dividits en cinc "relats" anomenats El paisatge d’allò real, Objeccions, Documents inexactes, Ciutats i gent i Els perímetres de l’art. A grans trets, però, el comissari divideix les obres en tres grans àmbits: els treballs que destil•len ironia, ben representants pels noms de Miralda i Muntadas, els que són un pur registre o arxiu de la realitat, com les fotografies de Craigie Horsfield; i, finalment, les obres que emanen plasticitat i estètica com les d’Hernández Pijuan o Andrea Nacach.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: