Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Catalunya tanca el 2012 amb un rècord històric d’ampolles comercialitzades

La Denominació d’Origen Catalunya tanca l’exercici 2012 amb un balanç de 60’7 milions d’ampolles comercialitzades, és a dir, amb un increment dek 8’6%, el que suposa 4,8 milions d’ampolles més que l’any 2011.

La xifra constitueix un rècord històric pel sector vitivinícola català i continua amb la tendència de creixement de la DO Catalunya des de la seva creació, dotze anys enrere.

<br />La vocació exportadora de la DO Catalunya és una de les causes de l’increment de la comercialització,  el 59,1% dels vins embotellats s’han destinat a mercats exteriors.<br />Els vins de la DO Catalunya es comercialitzen en 113 països d’arreu del món, amb unpes molt important de la Unió Europea, on les vendes creixen en un 12,4%. Altres mercats decisius en el creixement de la DO Catalunya han estat Estats Units, amb un increment respecte el 2011 del 7,1%, Canadà, Japó, i Mèxic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: