Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 9a Nit Solidària es bolca contra l’Alzheimer i altres demències

La novena nit solidària del Rotary destinarà el que reculli a un tractament basat en les noves tecnologies que endarrereix els efectes de les demències.

El Centre Sociosanitari Ricard Fortuny de Vilafranca ha estat triat per l’Institut Guttman i la Fundació per l’envelliment per ser el novè centre que tracta els pacients amb demències en estadis inicials amb una tècnica d’estimulació cognitiva basada en les noves tecnologies. Es tracta d’exercicis que s’adeqüen a les necessitats de cada malalt i que es fan a través d’un ordinador o una tablet. Són del tipus prémer la tecla un cop si apareix en pantalla un quadrat i dues si el que apareix és un cercle, però hi ha multitud d’exercicis i el programa informàtic sap quins oferir segons els resultats que va obtenint. A més, hi ha la possibilitat de complementar el tractament des de casa.

Per poder tirar endavant aquesta tècnica amb els pacients amb demències com l’Alzheimer del Ricard Fortuny, el centre calcula que necessita una inversió de 40.000 euros. I és en aquest projecte on es destinaran aquest any els beneficis de la novena Nit Solidària del Rotary Club. L’acte tindrà lloc més tard del que és habitual, el 25 d’octubre, al Casal; però s’acompanyarà de multitud d’actes que comencen el dia de Sant Jordi amb la tradicional parada de roses davant de Cal Guardiet i que busquen una implicació màxima de la societat civil del Penedès.

Des del Centre Sociosanitari Ricard Fortuny, la seva gerent Roser Aguilar destaca que estan molt agraïts perquè tant el Rotary com l’Institut Guttman han pensat en Vilafranca.

Aguilar també recorda que el centre està en conveni amb Llambrusca Alzheimer Penedès, una associació que està molt present en totes les accions que serveixen per millorar els tractaments de persones amb demències.<br />Dels 303 llits que hi ha al centre Sociosanitari Ricard Fortuny, 38 estan dedicats exclusivament a persones amb demències; tot i que hi ha molts altres pacients, per exemple els que provenien de la residència Sant Francesc, que també pateixen aquestes malalties.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: