Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Casanovas pregonarà la festa major del 2013 i promet espectacle teatral

El dramaturg vilafranquí, que ara té en cartell l’ambiciosa nova versió de Una Història Catalana al TNC, ha estat presentat aquest matí pels administradors com a pregoner de la festa major de Vilafranca 2013.

Jordi Casanovas ha dit que no s’ho va rumiar gaire tot i que els administradors, diu, el van "enganyar una mica". Dos dels administradors van quedar amb ell a Barcelona per, en teoria, fer-li una proposta de caire teatral. Però quan va arribar al lloc de la cita, hi eren els cinc i, de seguida, va pensar en què la proposta era una altra.<br />
Casanovas ha explicat que els administradors li han transmès un gran entusiasme i això li ha fet intuir que la del 2013 serà una gran festa major. Precisament aquest entusiasme el va fer decidir de seguida a donar un sí rotund a la proposta del quintet. El dramaturg i director teatral ha avançat que el seu pregó transmetrà un missatge molt clar: que amb entusiasme, les idees tiren endavant.

També ha explicat que dotarà el pregó d’un caràcter teatral i, de fet, la idea inicial és que més que un pregó tradicional sigui gairebé com una obra de teatre.

Jordi Casanovas va néixer a Vilafranca l’any 1978 i la seva participació activa a la festa major se situa bàsicament en els actes previs i activitats paral•leles de teatre que va organitzar l’associació Kametta a principis de la primera dècada del 2000. És director de la companyia Flyhard, en la qual forma equip amb les també vilafranquines Clara Cols i Roser Blanch. A més és fundador i director artístic de la Sala Flyhard, referència del teatre català contemporani a Barcelona.

Durant la roda de premsa, el dramaturg ha avançat, tot i que sense poder donar gaire detalls, que a principis de setembre materialitzarà un encàrrec de grans dimensions i que s’escapa de l’àmbit exclusivament teatral en el marc dels actes del tricentenari del 1714.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: