Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

CATAC-CTS denuncia pèrdua de qualitat assistencial amb el tancament del CAP

La Intersindical Alternativa de Catalunya ha estat la primera en alertar del greuge que comporta l’imminent tancament del CAP de Vilafranca durant els caps de setmana, de 8 del matí a 9 del vespre. <br />

El seu representant comarcal, Jordi Asensi, denuncia la pèrdua de qualitat assistencial que representa per als ciutadans, que se suma a la pèrdua de drets dels treballadors de la sanitat pública dels darrers mesos.

Asensi considera que l’Hospital Comarcal es pot veure fàcilment col•lapsat en determinats moments, perquè l’Ambulatori atenia de 100 a 200 pacients els caps de setmana. El CAP de Vilafranca atén una població d’uns 80 mil habitants, mentre que el de Sant Sadurní, que continua obert els caps de setmana durant el dia, atén uns 20 mil habitants de la resta de la comarca.

L’equip de metges i infermeres que treballaven a l’Ambulatori els caps de setmana es traslladen a l’Hospital Comarcal, però el representant de la CATAC es pregunta si habilitaran un nou espai a Urgències. També es qüestiona sobre el temps d’espera dels pacients perquè a l’Hospital la mitjana és de 2 a 3 hores, mentre que al CAP és d’uns 15 minuts.

En to irònic, Jordi Asensi recorda que durant anys ens han dit que no anéssim a l’Hospital si no era una urgència per evitar-ne el col•lapse i ara és tot el contrari.

Des de la CATAC demanen claredat al CatSalut i que si es tanca l’Ambulatori per manca de diners, es reconegui públicament.

El sindicat CATAC-CTS es posarà en contacte amb la resta de sindicats, amb entitats i amb les forces polítiques de Vilafranca i la comarca perquè es posicionin sobre el tancament de l’Ambulatori els caps de setmana. Des de la Intersindical Alternativa de Catalunya esperen que la decisió sigui reversible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: