Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torres renova la coberta de la nau destruïda en un bombardeig, el 1939

L’agost passat van començar unes obres de rehabilitació a la nau Alfons XIII de Bodegas Torres, situada al carrer Comerç de Vilafranca, al costat de la via del tren.

Les obres van finalitzar el passat mes de febrer i han consistit en fer una coberta nova, mantenint tant la volumetria, com l’aspecte i els materials originals. Al mateix temps, s’ha aprofitat per impermeabilitzar i aïllar tècnicament aquesta coberta, així com per recuperar la connexió física amb la nau del costat.

Aquesta nau va ser el primer celler de Bodegas Torres i es va acabar de construir l’any 1874. Durant la Guerra Civil, aquest tram del ferrocarril va ser objectiu d’un bombardeig, el 1939, però la bomba es va desviar uns metres i va destruir parcialment les instal•lacions del celler vilafranquí.

L’edifici, de 820 m2 de superfície, es va poder reconstruir l’any 1941 i aquesta era l’última reforma que s’hi havia realitzat fins ara.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: