Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pep Puig presentarà a Vilafranca el documental Dahi Handi i el curtmetratge El viatge de la Shalaka

El realitzador de la Llacuna i ànima de la productora vilafranquina Magnètic Films estrenarà la setmana vinent els seus darrers treballs. Es tracta del documental de 45 minuts "Dahi Handi", produït pels Castellers de Vilafranca, sobre el viatge que van fer els verds a la Índia l’agost del 2011, i el curtmetratge de 12 minuts "El viatge de la Shalaka", una adaptació del conte homònim de Dolors Rovira, il•lustrat per Anna Mongai.<br />

L’estrena tindrà lloc el divendres 15 de març a dos quarts de vuit del vespre al Cinema Casal, en una sessió organitzada conjuntament amb Cine Club Vilafranca. Les dues pel•lícules també es podran veure el diumenge 17 a les dotze del migdia.

A les instal•lacions de Magnètic Films, Pep Puig ens explica que el documental "Dahi Handi" narra les vivències dels Castellers de Vilafranca amb els govindes indis amb un plantejament lliure, subjecte només a la potència de les imatges.

Puig reconeix que, estant allà, sentia que li faltaven ulls i mans per a captar totes les sensacions que va viure. Tot i així creu que el resultat que es plasma en el documental ajuda a fer-se una idea sobre l’experiència.

Pel que fa a "El viatge de la Shalaka", Puig comenta que ha jugat amb les il•lustracions i ha afegit altres elements a la narració: des de veus, fins a música i efectes sonors. Tot per aconseguir una aproximació diferent al que suposaria la lectura del conte.

El dia de l’estrena dels audiovisuals, també es podrà adquirir un DVD que recull aquests dos treballs, a més d’un recopilatori d’imatges sobre la relació entre els govindes i els Castellers de Vilafranca que inclou el seguiment de Penedès Televisió i d’una televisió índia, imatges del realitzador Agustí Corominas i entrevistes al respecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: