Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Penedès TV estrena nous capítols de la sèrie Retalls d’Història

Retalls d’història és una sèrie que divulga els fets històrics de Vilafranca i de la comarca del Penedès d’una forma amena i assequible a tothom. Cada episodi, d’uns deu minuts de durada, descriu un fet destacat o tracta de persones i institucions importants en la història local i comarcal.<br />

Cada programa compta amb un presentador, que acostuma a ser un historiador local, que coneix en profunditat l’època i els fets que s’expliquen.

<br />L’especialista introdueix el tema i l’analitza des dels mateixos indrets on es van produir els fets del passat, de manera que es puguin relacionar fàcilment amb l’entorn actual. Així, amb un tractament àgil i situat ens els espais corresponents, s’afavoreix la descoberta de les nostres arrels històriques i el coneixement de la ciutat i el seu entorn.<br />Entre els nous capítols de la sèrie que s’estrenen a partir d’aquesta setmana n’hi haurà dos basats en època antiga.

<br /><br />També hi haurà dos capítols d’època medieval, sobre la pagesia del Penedès i sobre els artesans. D’altra banda s’afegiran també episodis d’història més contemporània. Un sobre els 150 anys del Coro, un altre sobre els fets de la guerra civil a l’Ordal i Subirats i finalment un capítol sobre els rabassaires a Vilafranca.<br />Retalls d’història és un programa realitzat per TN Produccions per a Penedès TV i el podeu veure tots els dimarts a dos quarts de tres de la tarda, a dos quarts de set i a dos quarts d’onze de la nit, i també els dimecres a dos quarts d’onze del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: