Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Llavina publica la novel.la El llaütista i la captaire, que s’endinsa en la complexitat de les relacions personals

Aquesta setmana arriba a les llibreries El llaütista i la captaire de l’escriptor gelidenc Jordi Llavina, editat per Amsterdam Llibres. <br />

Al llarg de poc més de 300 pàgines, Llavina explica una doble història d’amor i desamor que li permet endinsar-se en les relacions personals amb la seva excel•lent prosa.<br />El llaütista i la captaire és una història sobre la complexitat de les relacions personals. Un autèntic "tour de force" literari sobre l’altre, la parella, l’amor, la pèrdua de les il.lusions i el pas inexorable del temps.

Per Llavina el més significatiu de la novel.la és el punt de vista utilitzat i el joc entre la 1ª i la 3ª persona.

Ni el llaütista ni la captaire són protagonistes d’aquesta doble història d’amor, sinó que són personatges marginals.

Jordi Llavina presenta El llaütista i la captaire com la seva primera novel.la, perquè prefereix obviar Nitrato de Chile, la novel.la amb la qual va guanyar el premi Josep Pla, l’any 2001.

Tot i que torna al gènere narratiu, no es considera un narrador. Segons explica, veu les coses "en forma de poema"; però aquesta vegada tenia ganes d’escriure una història de forma novel.lística.

L’any passat, l’escriptor, que porta uns anys vivint a Vilafranca, va guanyar el premi Vicent Andrés Estellés de poesia per Vetlla i el 2010 va publicar País de vent.

Els seus reculls de relats breus, la poesia i ara aquesta novel.la tenen en comú la seva mirada del món, l’obsessió pels detalls i la reelaboració de la memòria. Actualment, des de Ràdio Vilafranca i Penedès TV, Jordi Llavina presenta cada setmana el programa literari L’última troballa per la Xarxa Audiovisual Local.

 

<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: