Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les figures de xocolata tradicionals segueixen competint amb les modes pel dia de la mona

Poc després de reis, les pastisseries que treballen la xocolata es posen en marxa per idear les figures que aquests dies omplen els seus aparadors. El treball de la xocolata és delicat i requereix temps i paciència. Però també cal pensar en els temes als quals es donarà protagonisme. Les figures tradicionals, començant per l’ou, la gallina i el conill de Pasqua, segueixen competint amb les modes temporals perquè mai passen de moda i tenen molts clients fixes.

A la pastisseria Bertran, la meitat de les figures de xocolata que fan són tradicionals. Pel que fa a la resta, aquest any triomfa la Peppa Pig i els personatges de jocs pel mòbil.

La figura sol anar acompanyada de la tradicional mona, un pastís amb base de pa de pessic que té diverses variacions i que es caracteritza per aguantar una mica més que un de normal. En aquesta pastisseria fan a l’entorn d’un miler de mones.

A la Fleca Parés també fan mones de pa de pessic però, en ser flequers, potencien la tradicional garlanda.

Dediquen, d’altra banda, molts esforços a l’elaboració de les figures de xocolata i, ara, fins i tot tenen un obrador dedicat exclusivament a aquest producte al carrer General Cortijo. El Marc Parés ha treballat des de després de reis amb més de 600 quilos de xocolata de cobertura.

Parés ha treballat la xocolata amb motius del conte Alícia al País de les Meravelles. El pastisser recorda que la xocolata té un període de caducitat molt llarg i es pot consumir sense problemes encara que canviï de colo degut a algun canvi de temperatura.<br />Sobre el costum d’encarregar la mona, encara es conserva sobretot en el cas de les figures. Però cada cop més, la gent va a última hora.

En aquests dos establiments han mantingut els preus dels productes de Pasqua respecte l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: