Divendres, 2 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El programa SEFED fa 25 anys amb el repte de la inserció laboral i la motivació dels seus alumnes

A finals dels anys vuitanta naixia a través de la inquietud dels ajuntaments de Vilafranca i Sant Pere de Ribes el programa de Simulació d’Empreses amb Finalitats Educatives, més conegut com a SEFED. També llavors hi havia uns índexs d’atur molt elevats i una situació de crisi econòmica. Per aquest motiu, des dels municipis es van moure per oferir, sobretot als joves, una formació innovadora i de caràcter pràctic que els ajudés a trobar feina.

Ara, 25 anys després, el SEFED afronta nous reptes. En primer lloc, continuar oferint formació de qualitat i, en segon lloc, motivar els alumnes que, en molts casos, són persones en situació d’atur i tenen poques perspectives de trobar un lloc de treball.

Fins al moment, la valoració dels alumnes és positiva, segons explica el director de la Fundació Inform Miquel-Muç Vall, màxim responsable del programa.

En aquests 25 anys, els responsables del SEFED situen la inserció laboral que han aconseguit en un 70%, mentre que aquest percentatge ha baixat en els darrers anys a causa de la crisi.

El perfil dels alumnes del SEFED ha variat molt darrerament, també a causa de la crisi. Originàriament, eren joves d’entre 16 i 25 anys mentre que ara trobem alumnes en situació d’atur d’edat més avançada i fins i tot majors de 45 anys.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: