Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Campanya contra l’ús fraudulent de targetes d’aparcament per a persones discapacitades

La Policia Local  de Vilafranca ha iniciat la campanya de control contra els usos fraudulents de les targetes d’aparcament per a persones amb discapacitats funcionals, arran d’un increment significatiu en la detecció d’infractors en l’ús d’aquestes targetes.

En les darreres setmanes, una dotzena de conductors han estat sorpresos estacionant els seus vehicles particulars i exhibint targetes que els identificava com a beneficiaris de targetes d’aparcament que els permetia estacionar en zones reservades per a persones amb mobilitat reduïda i en qualsevol indret on, malgrat estar prohibit, no dificultessin la circulació. <br />El cap de la policia local, Ramon Dosaigues, assenyala que en alguns casos es tracta de comportaments que denoten una manca d’ètica important.

<br /><br />El perfil dels infractors és divers i són casos d’usuaris que disposen de targetes atorgades legalment, però fan un abús del seu ús, beneficiant-se d’elles sense justificació; persones que fan fotocòpies en color de targetes originals; conductors que utilitzen targetes de persones discapacitades que són mortes des de fa temps, o falsificació les targetes d’aparcament fent ús de les noves tecnologies. <br />La policia ha dut a terme una campanya informativa prèvia i posteriorment un control exhaustiu.

<br /><br />En tots els casos detectats la Policia Local ha cursat les corresponents denúncies per les infraccions comeses, ha retirat els vehicles de la via pública i ha intervingut les targetes per fer la seva tramesa a l’organisme competent que les va emetre. En els casos de falsificacions de targetes d’aparcament, la Policia Local ha instruït diligències i ha imputat delictes de falsificació documental als conductors implicats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: