Dijous, 25 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

BMN perd 2.411 milions el 2012 i no aportarà ni un euro a l’Obra Social de Caixa Penedès del 2013

En un comunicat BMN fa un plantejament positiu de l’evolució dels resultats assenyalant que completa el seu sanejament per gairebé 3.700 milions i preveu resultats positius des de 2013.

També diu que el Grup obté un creixement del 17% tant en el marge d’interessos com en el marge brut.  L’estalvi de costos és del 16% en els dos últims exercicis, com a conseqüència de la culminació de la integració tecnològica i l’avenç en el procés de reestructuració i que l’eficiència del Grup ha millorat substancialment i se situarà al voltant del 40% el 2014.

<br />El que no diu tan clarament el comunicat és que han hagut de rebre 1645 ME de recursos públics a través del FROB , i que s’ha venut al Banc Sabadell la xarxa d’oficines de l’antiga Caixa Penedès, amb la corresponent cartera de clients, i ha traspassat els actius immobiliaris dubtosos al banc dolent.<br />El problema és que les pèrdues del 2012, comportaran que no s’aporti ni un euro a l’obra social el 2013 i tot apunta que els eventuals beneficis de futur serviran principalment per pagar els deutes al FROB.

<br />Així el dividend que li correspondrà a l’antiga Caixa Penedès pel 2012 és  zero, i no es podrà dotar el pressupost de l’Obra Social de la fundació,  s’haurà de recórrer a les reserves, i segurament a la reducció del pressupost, de les despeses i de les subvencions. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: