Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest dimecres es va celebrar la quarta sessió de les jornades sobre “L’Alternativa Social”

La sessió va servir per treure les conclusions dels tres debats anteriors i reflexionar sobre com podria ser la futura col•laboració de les entitats convocants.<br />

<br />Desprès del resum de les tres jornades precedents exposat pel moderador va obrir-se un debat amb el públic assistent, el qual va insistir molt en la necessitat d’un canvi personal i col•lectiu per fer front a una crisi que ha enterrat per sempre el món que coneixíem.  Primer hi va haver unes breus intervencions sobre els danys causats per la preponderància de les finances i els moviments especulatius, i després es van oferir reflexions de com es podria articular un quart poder, popular i assembleari, sense el qual la democràcia apareix incompleta.

<br />Josep Faura d’Amnistia Internacional destaca l’èxit de participació a les quatre sessions.<br />Encara que les dificultats operatives van desaconsellar convertir en una plataforma permanent la col•laboració de les organitzacions reunides per fer aquestes jornades, va rebre suport la proposta d’intentar crear una xarxa de comunicacions, eventualment un bloc, entre les quinze entitats presents.

<br />El seu objectiu seria informar de les tasques fetes per cada col•lectiu, donar a conèixer les mobilitzacions sectorials, no sempre ben conegudes, sobretot  quan es produeixen a nivell local. També es va comentar la possibilitat de crear al Penedès una Comissió d’usuaris dels serveis públics per garantir, entre altres temes, el dret de tothom a rebre assistència sanitària, dret que ha deixat de ser universal.

<br />Democràcia participativa, sostenibilitat ambiental i economia social van ser els conceptes més desenvolupats al llarg d’un debat que va concloure amb el sentit homenatge a la figura de Stéphane Hessel, mort aquell mateix dia, autor de Indigneu-vos, referència per a moltes de les protestes que sacsegen tants països.<br />Aquest proper dilluns, 4 de març, els membres dels diversos col•lectius es reuniran a l’Escorxador per aprovar un document que resumeixi les quatre jornades i per consensuar els passos a fer per continuar el procés.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: