2 xarel.lo del Penedès entre els 5 millors blancs espanyols
La reconeguda crítica de vi britànica, Jancis Robinson, i el seu especialista Luís Gutiérrez han escollit els 5 millors blancs de l’estat espanyol. D’aquests, dos són de la Denominació d’Origen Penedès. Es tracta del Xarel.lo Porcellànic 2011 de Ton Rimbau i el Xarel.lo Can Credo 2009 de Recaredo. <br />
Robinson parla del xarel.lo del Penedès com "la revolució imparable". La resta de posicions de la llista queden repartides entre el Priorat, Rueda i Valdeorras.
Precisament aquesta setmana els dos cellers penedesencs han estat notícia: Ton Rimbau de Vilobí per ser una de les primeres empreses catalanes que aconsegueix el certificat AENOR de la petjada de carboni per als seus vins i els germans Josep i Antoni Mata de Recaredo han rebut el premi Josep Mercader 2013 que atorga el Fòrum Gastronòmic de Girona.