Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vinseum ha rebut més de 4.000 visites des de la seva reobertura

Tant les xifres com les sensacions són bones des que, a l’octubre, el nou museu obria un altre cop les seves portes reformat i amb nova exposició.

Les dades, des de la reobertura i fins al desembre de 2012, són de 4.100 visites, unes 1.400 mensuals, tenint en compte que durant les jornades de portes obertes hi van haver 1.700 visites. A banda de les visites a l’exposició, el museu s’ha erigit amb més força com a espai de difusió de les activitats d’entitats de la vila, ja que poden utilitzar les seves instal•lacions, sobretot l’auditori, pel qual han passat unes 600 persones en aquests mesos.<br />L’objectiu per aquest 2013, però, és ambiciós. Els responsables de Vinseum volen duplicar les xifres d’altres anys i arribar als 20.000 visitants anuals amb la intenció de seguir creixent en el futur.
Vinseum es pren aquests primers mesos des de la reobertura com un espai de temps clau per atraure visitants de Vilafranca i de tot arreu. Per això té una àmplia política de descomptes i promocions, a més de que obre les seves portes gratuïtament cada primer diumenge de mes. D’altra banda, el revulsiu que suposen la Taverna de Vinseum i les activitats al pati, també exerceixen de pol d’atracció i mantenen l’equipament obert a tothom durant tot el dia. De moment, les sensacions són positives i, fins i tot, s’estan incrementant els recursos propis del museu. Per exemple, la botiga està donant millors resultats dels que esperaven.

El director de Vinseum diu que la intenció és assolir en poc temps que entre un 15 i un 18% del pressupost sigui de recursos propis.

El proper pas en el projecte de remodelació del Museu de les Cultures del Vi de Catalunya està sent aconseguir recursos per a afrontar la segona fase de les obres: l’enderrocament de l’edifici annex de Cal Pa i Figues i la construcció d’un edifici de nova planta de 3.500 metres quadrats on anirà situada l’exposició definitiva. De moment no hi ha calendari.

Fornos destaca que s’ha de seguir tenint en compte el manteniment del museu actual mentre s’afronten noves inversions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: