Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Premi Recerca Jove per un estudi sobre l’urbanisme de Mediona

Un ex estudiant de l’Institut Alt Penedès guanya un dels premis Recerca Jove de la Generalitat per un estudi sobre l’urbanisme de Mediona.

El Marçal Díaz, que ara estudia Història a la Universitat de Barcelona, ha guanyat un dels premis Recerca Jove que la Generalitat atorga als millors treballs de recerca del segon cicle d’ESO, Batxillerat i Cicle Formatius. El Marçal va fer el seu treball de recerca sobre l’evolució urbanística de Sant Joan de Mediona, el poble de la seva família. El va desenvolupar durant el curs passat, quan feia segon de batxillerat a l’Institut Alt Penedès, i sota la tutoria de la professora Lurdes Mallart.

El Marçal sempre havia tingut curiositat sobre l’origen de Sant Joan de Mediona i, fent el treball, va descobrir que el nucli va néixer de l’encreuament de dos camins importants ja al segle XVIII, mentre que l’església, de l’edat mitjana, havia quedat a l’altre cantó de la riera. En cent anys, el poble es va construir urbanísticament.

Aquest estudiant d’història té molt clar que li encantaria dedicar-se a la investigació històrica i diu que li donen un premi per fer el que realment li agrada. També recorda tot l’ajut que li va oferir la gent del poble per fer el treball.

Marçal Díaz rebrà el Premi Recerca Jove, abans conegut amb el nom de premi Cirit, el proper 23 de març en un acte que tindrà lloc a l’Auditori de Barcelona. El premi consta d’una dotació econòmica i un diploma.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: