Dimarts, 16 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La segona sessió de "Cultura tot l’any" de Sant Sadurní tractarà sobre el camí ral medieval, amb l’historiador Carles Querol

Aquest mes de febrer el "Cultura tot l’any" s’impregna d’Història i comarca. Aquest diumenge, a dos quarts d’una del migdia i al Casal d’Entitats, es farà la xerrada "El camí ral medieval, de Sant Sadurní a La Llacuna", a càrrec de l’historiador penedesenc Carles Querol.<br />

La xerrada girarà entorn el camí ral medieval que va des de Pas de Piles, agregat rural de Sant Sadurní, fins al municipi de La Llacuna, passant per Torrelavit, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona i Mediona.<br />Els treballs de sis historiadors d’aquests sis municipis han permès fer una reconstrucció virtual del recorregut d’aquesta via de comunicació que unia la Via Augusta romana i la comarca de l’Anoia seguint les lleres del Riudebitlles i de la riera de Mediona.<br />La Via Augusta romana és la referència per entendre el camí ral medieval de Sant Sadurní a La Llacuna, ja que els camins rals medievals del Penedès eren subsidiaris d’aquesta via romana principal i molts han perdurat fins els nostres dies. El recorregut de tot el camí és de 34 quilòmetres i té un desnivell de 500 metres. <br />Recordem que ‘Cultura tot l’any’ és una iniciativa de la regidoria de cultura de Sant Sadurní que neix aquest any amb la intenció de programar actes culturals diversos i per a tots els públics, fora del que marca estrictament el cicle festiu de l’any.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: