Dilluns, 29 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Joan Amat es postula per presidir al Consell del Cava

El proper 4 de juny hi haurà eleccions al Consell Regulador del Cava, després de 12 anys sense convocar comicis. El Consell ha estat presidit per Gustau García-Guillamet des del 2001. <br />

L’actual president de l’Institut del Cava i exalcalde de Sant Sadurní, Joan Amat, voldria ser el proper president del Consell Regulador i ja ha començat a treballar per sumar adhesions a la seva candidatura.

Amat, que ha dedicat la seva vida al cava, ha dit al programa De Copes de Penedès TV que li faria molta il•lusió presidir el Consell Regulador del Cava com a colofó a la seva llarga trajectòria vinculada al sector cavista.

Amat ja s’ha començat a entrevistar amb els diferents sectors representats al Consell Regulador i persegueix l’objectiu de consensuar els representants dels elaboradors entre l’Institut del Cava i Pimecava.

Joan Amat, però, té un handicap i és que no es pot presentar directament a les eleccions perquè és vicepresident de Raventós i Blanc, celler que recentment ha sortit de la DO Cava. Per tant, la proposta d’Amat a la presidència hauria de sortir dels propis vocals que surtin escollits en les eleccions del juny.

Quant a la sortida de Raventós i Blanc de la DO Cava, Joan Amat ha estat crític amb aquesta decisió de Pepe Raventós i no la comparteix.

Amat reconeix que calen canvis al Consell Regulador, però pensa que els que n’han sortit, "s’han equivocat" i demana paciència, tot confiant que entrarà "gent nova, amb esperit de diàleg i treball".

Joan Amat defensa la competitivitat del cava en preu i qualitat, però reconeix que el cava ha de valoritzar-se i pujar el preu des de baix, questió que "si hi ha pinya al sector es pot aconseguir". Una valorització, diu, que també ha de permetre pagar millor el preu del raïm.

Quant a les veus que demanen diferenciar el cava Penedès, apunta la possibilitat de crear subzones com a Bordeus, tot i que pensa que cal asseure’s tots els sectors implicats i parlar-ne a fons.

De totes aquestes qüestions, Joan Amat en parla amb profunditat al programa De copes de Penedès TV que s’emet demà i dissabte.

Les eleccions al Consell del Cava se celebren el 4 de juny i els guanyadors prendran possessió i escolliran el president el 2 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: