Dilluns, 22 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els creadors de l’ESCALAdor 2.0 volen que sigui una realitat

Els alumnes de robòtica de l’escola El Carme de Sant Sadurní volen patentar i fabricar el seu caminador ESCALAdor 2.0.

Un grup de tretze alumnes d’entre 12 i 16 anys de l’escola El Carme de Sant Sadurní ha creat un caminador que s’adapta a les escales.

Es diu ESCALAdor 2.0 i el passat 2 de febrer va guanyar el Premi al Millor Projecte Científic de la FIRST Lego League de Tarragona, un programa de robòtica educativa per a estudiants de 10 a 16 anys. Això ha animat al grup a presentar-se a la FIRST Lego League Global Innovation, un concurs a nivell mundial que es farà a la primavera als Estat Units. Ara han d’aconseguir un bon nombre de votacions per passar a la següent fase del concurs. Els projectes que quedin primer, segon i tercer tindran la patent pagada i la possibilitat de treure el producte al mercat, a més d’un viatge d’una setmana als Estats Units. Per votar l’ESCALAdor 2.0, només cal visitar el web <a href="http://roboticaelcarme.cat">roboticaelcarme.cat</a> i, en portada, hi ha un enllaç amb el concurs.

L’ESCALAdor 2.0 va néixer de la idea de l’Aleix Ferré, un dels alumnes de robòtica, i alguns dels seus companys ens expliquen com el van fer.

D’aquest projecte destaca el treball en equip, independentment de les edats, i les ganes de tirar-lo endavant.

Els alumnes estan treballant ara de valent per promocionar el seu producte. Fins i tot han fet un spot per vendre el caminador. <br />De fet, ens han explicat que hi ha uns quants avis que l’han provat i ja els han dit que el comprarien.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: